Frågor och svar


Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna vi får. Oavsett om du hittar svaret på din fråga nedan är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.


Har ni någon butik?

Vi har ingen butik i dagsläget. Försäljning sker via webbshopen och varor levereras med posten eller annan distributör. Det finns dock möjlighet att hämta varor hos oss alternativt att vi levererar enligt överenskommelse. Vi kan också arrangera visning och provning av utrustning.


Kan jag hyra utrustning?

Vi hyr ut det mesta en dykare kan behöva med undantag för underställ och dräkter. Hos oss kan du hyra komplett enkel- eller dubbelpaket, primärlampa (HID/LED), backuplampor, kompletta stage- och dekoflaskor, ytmarkeringsboj och spolar mm.


Var håller ni era kurser?

Många av våra kurser genomförs helt eller delvis i trakterna kring Lysekil och Gullmarn. För att spara såväl restid som miljön samarbetar vi med Team Paulsen som erbjuder helpension och gasfyllning ett stenkast från Gullmarsfjorden. Vid önskemål håller vi också kurser på andra platser.


Vilka är förkraven på era tekniska kurser?

För att gå en teknisk dykutbildning behöver man först ha gått en förberedande kurs. Som förberedande kurs räknar vi SwedTech Diving TDBS, NAUI ITT och GUE Fundamentals.

Elever som vill gå en av våra tekniska dykutbildningar utan att ha gått någon förberedande kurs måste genomgå en utvärdering. Utvärderingen tar normalt två dagar i anspråk och görs för att säkerställa att eleven har rätt förkunskaper.


Vad händer om man inte blir godkänd på en kurs?

Att man inte blir godkänd kan ha många orsaker. Ofta beror det på att någon eller några detaljer behöver tränas mer innan de sitter så bra att helheten blir godkänd. Den extra träning som behövs ingår inte kursen utan görs av eleven på egen hand utefter en gemensamt framtagen plan. För att bli godkänd ska eleven inom ett år från kursstart kunna utföra alla övningar som ingår i kursen.


Vad kostar extra kursdagar eller träning utanför kurs?

En dags dykträning kostar normalt 900 kr/person men priset kan variera beroende på omständigheterna. Debitering av kostnader för utvärdering eller extra dykträning sker alltid efter överenskommelse.


Vilka kostnader tillkommer utöver kursavgiften?

Det går inte att ge ett exakt svar eftersom det varierer beroende på var kursen hålls och vilka dyk som ingår etc. För en TDBS som hålls i Gullmarsfjorden över två långhelger (fre-sön) tillkommer normalt ca 2 200 kr för boende hos Team Paulsen, inkl. helpension och luft. Utöver det så tillkommer transportkostnader, alltså dina resor.

För kurser som hålls på annan ort får eleverna dela på instruktörens kostnader för boende och transport.


Vilken utrustning ska man ha på kursen?

Generella utrustningskrav för kurser inom SwedTech Diving hittar du i utbildningsstandards.

Detaljerad information om utrustningskrav hittar du under kursinformation för respektive kurs. Tveka inte att fråga om det är någonting du undrar över.